fredag 26 maj 2017

Hemester och en passerad milstolpe

Trots att vi är resnördar av sällan skådat slag har vi tagit som vana att stanna på hemmaplan under Kristi Himmelsfärdshelgen. Istället brukar vi satsa på "hemester" med härliga utflykter i närområdet. Så när vädret är så fint som idag är valet enkelt. Det blir helt enkelt en vandring i underbar svensk natur och sådan finns det gott om om man bara orkar anstränga sig lite. Det största "problemet" är att välja vart vi ska åka. Vi packar alltså ryggsäcken med kaffetermos och god picknickmat och sen bär det iväg. Och bortsett från några kronor i bensin kostar en sådan fantastisk naturupplevelse inte ett nickel.


När jag skriver detta sitter hela familjen (nåja, barnen sitter inte så länge) i solen och njuter av havsutsikten. Samtidigt ser vi en gråsäl leka i vattenbrynet. Livskvalité behöver inte vara svårare än så här.


Tanken slår mig att våra löner ramlade in på kontot häromdagen och en snabb titt i depån bekräftar att vi passerat en liten milstolpe. Vi har nämligen med god marginal passerat 1,5 miljoner i investeringsbart kapital. Det får vi allt fira i kväll med en bättre flaska vin.

12 kommentarer:

 1. Grattis till er nya milstolpe :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 2. Trevligt inlägg. Jag hoppas vinet smakar fint!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Egon!

   Ja, vinet smakade riktigt gott i solen på uteplatsen. Vi valde ett Sauvignon Blanc som passade riktigt bra till skaldjursrisotton vi slängde ihop. En riktigt bra avslutning på en bra dag!

   Mvh Avfart Frihet

   Radera
 3. Grattis Avfartfrihet, Sant, dagar som dessa i Sverige är svårslagna. Problemet är att de är alldeles, alldeles för få :)

  Mvh
  /GL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Grazing Lady!

   Håller helt med dig! Dagar som idag är på tok för få i Sverige. Det är en starkt bidragande anledning att vi spenderar 2-3 månader varje år på andra breddgrader...

   Mvh Avfart Frihet

   Radera
  2. Låter som ljuv musik i mina öron! Låter precis som planerna vi smider/går tillväga varje år :)

   Radera
  3. Ja, det finns stora likheter i hur vi resonerar och agerar. Även om vi är för rastlösa för, att som ni, köpa ett boende utomlands. Jag ser för övrigt fram emot att läsa mer om det. Kanske ni får oss att ändra inställning 😉

   Mvh Avfart Frihet

   Radera
  4. Vem vet, ni kanske ändrar er :) Vi älskar att resa till olika ställen, dock har jag rätt stora problem med vädret vi har i Sverige. Tidigare har vi haft en massa långresor, jag älskar det. Det är det tyvärr inte tillräckligt, utan vi behöver komma iväg 5-6 gånger per år för att nå vår "resekvot".

   Då vi kommer att, om inte bosätta oss utomlands, men i.a.f. spendera långa perioder utomlands, så fann vi denna möjlighet och slog till. Är det som så att vi tycker annorlunda om 10 år, är det bara att antingen hyra ut eller att sälja. I vilket fall, tror jag att det kommer vara en bra affär.

   Mvh
   /GL

   Radera
  5. Ja, vem vet? I så fall är det kanske er förtjänst. Men ännu känner vi oss inte redo. Det blir två månader i Sydostasien till sommaren för vår del. Igen... 😉

   Mvh Avfart Frihet

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Jag är helt fri från HERPES VIRUS
  Herpes är ett allvarligt och återkommande tillstånd som inte kan botas med droger eller injektioner av DR JAMES, men det bästa sättet att bekämpa herpes är att ta naturläkemedel, jag är röd om DR JAMES, den stora herbalisten som botar människor med HIV-virus med hans kraftfulla örtmedicin. Jag kontaktade honom för att ta reda på hur han kunde hjälpa mig och han sa till mig att jag aldrig skulle vara rädd för att han skulle hjälpa mig med den naturliga örtmedicinen! Efter två dagars kontakt med honom berättade han att läkemedlet är klart och han skickade det till mig via DHL COURIER SERVICE och det fick mig på tre dagar! Jag använde medicinen som han föreskrev för mig (MORGON och KVÄLL) och blev botad! Det är verkligen som en dröm, men jag är så glad! För personer som lider av följande sjukdomar, bältros, MS, Bullous Pemphigoid, Diabetes, cancer, Pcos, hypotyroidism, Herpes, KOL, HIV, artrit, Hpv, infektioner, leversjukdom, autoimmuna sjukdomar, Parkinsons sjukdom, Lupus och mer ska kontakta honom för hans örtmedicin, för jag är ett levande vittne och jag botades av herpesvirus. och läkemedlet DR James är legitimt. Jag skickade honom vad han bad om och han skickade mig sin medicin som jag tog i 2 veckor och idag är jag här med ett negativt resultat. När jag gick för testet var jag så glad efter att jag tog hans örtblandningsmedicin.KONTAKT DR JAMES FÖR EN PERMANENT KUR E-post: drjamesherbalmix@gmail.com

  SvaraRadera