tisdag 27 juni 2017

Äntligen semester

Sommar, sol, varma bad, soldränkta stränder, god mat. Jag kan hålla på länge med att rabbla njutningsfulla ord, men jag ska nöja mig med att konstatera att familjen Avfart Frihet har semester och att vi äntligen har landat i Sydostasien.


Precis som förra sommaren tänker vi bli borta länge, vilket utöver att det är fantastiskt skönt gör att kostnaden per dag går ner betänkligt. Detta eftersom flygbiljetterna står för en väldigt stor del av den totala resekostnaden.


Jag får ofta frågan varför vi väljer att lämna Sverige under sommaren då den svenska sommaren är så fantastisk. Svaret har många komponenter men mycket grundar sig i att oddsen för att den svenska sommaren blir så där underbart fantastiskt som bara en svensk sommar kan vara är på tok för dåliga. Allt för ofta blir det bara ett par veckor med bra väder, medan resten i bästa fall blir typiskt lagom eller mellanmjölksaktigt. Vi gillar inte mellanmjölk...


En annan faktor är att vi vill vara borta länge och med barn i skolåldern blir det bra mycket mer komplicerat om man ska vara borta under terminerna. Och sommarlovet är som bekant det enda riktigt långa lovet. 


Vi älskar dessa långa resor. Det känns som att vi får lite förskott på vår frihet och vi hinner verkligen slappna av och ladda batterierna för resten av året. Vår långresor fungerar också som väldigt långa och djupgående kick-offer för herr och fru Avfart Frihet. Under de månader vi är i väg hinner vi fundera och diskutera massvis kring året som ligger framför oss till nästa sommar. Vi planerar vad vi ska göra med hus och hem, och givetvis massvis kring vår privatekonomi. 


Flera av dessa privatekonomiska funderingar kommer säkert att dyka upp här på bloggen, men just nu nöjer jag mig med att önska alla läsare en fantastisk sommar var ni än befinner er i världen.


Mvh Avfart Frihet

4 kommentarer:

  1. Grattis till en härlig sandstrand och sol och värme. Just nu i Svea Rike: 15 grader och ösregn och blåst.

    En fundering bara, är det inte jobbigt med 35 grader som det ofta är i sydostasien? Man får ju nästan vänta till kvällen för att orka göra något alls. Vi brukar åka ner dit i september, oktober, ca 24 grader i vattnet och 30 i skuggan. Lite mera uthärdligt.... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Snålgrisen!

      Ja, vi har fått rapporter hemifrån om att det är skitväder som det heter på ren svenska. Vilket gör att vi får lite mer vatten på vår kvarn, men jag hoppas verkligen att vädret "skärper till sig" så att alla som tillbringar sommaren i Sverige får en skön semester.

      Jag tror att det finns stora individuella skillnader i hur man fungerar i varma klimat och vi har inga som helst problem här nu. Och det beror också mycket på vart man åker. Den erfarenhet vi har är att det börjar bli jobbigare just innan regnperioden startar, troligen för att luftfuktigheten blir så hög då.

      Mvh Avfart Frihet

      Radera
  2. SNABB OCH PÅLITLIG LÅNE ERBJUDANDE I 72 TIMMAR
    Meddelandet är avsett för anställda, handlare, jordbrukare och företagare som behöver ekonomiskt stöd för att lyckas. Få våra olika låneerbjudanden, kredit med mycket enkla villkor till en ränta på 3% per år. Våra överföringar är försäkrade av banken för att säkerställa transaktioner och du har möjlighet att få tillgång till din kredit inom 72 timmars garanti. Så snälla kontakta oss för mer information, tack.

    E-post : georges.matvinc@gmail.com

    WhastApp : +33 756924191

    SvaraRadera
  3. I'M TOTALLY CURED OF HIV FROM DOCTOR JAMES HERBAL MEDICINE   Does anyone still doubt natural herbs? I've seen the great importance of natural herbs and the wonderful work they have done in people's lives. I wonder why people still spend their money on surgery, injections and drugs each time they are sick. Natural herbs can cure all kinds of illness including herpes,Cancer,Vaginal burning, diabetics, asthma,EBV, HIV, hepatitis,Enlargement, etc. I've seen it with my own eyes. I was Cured of Hiv/aids and my aunt and her husband were cured from herpes by Dr James who uses natural herbs to cure different kinds of illness. Even Dr James proved to the whole world countless times that natural herbs can cure all kinds of diseases and he cured countless people using natural herbs. I know it is hard to believe but am a living testimony. He prepared herbal medications and sent it to me through DHL COURIER DELIVERY SERVICES and I took it as he instructed. 11days later, I went to the hospital to do a checkup, the result came out and I tested NEGATIVE. There is no harm in trying herbs, it will only get you cured from what you are, so why don't you give herbs a try and see its effectiveness..His herbal medicine it's easy to drink with no side   Contact Dr James on Email .... drjamesherbalmix@gmail.com..

    SvaraRadera