torsdag 5 maj 2016

Vårvärme

Våren kom till vår landsända tillsammans med aprils slut och majs intågande. Ganska sent alltså. Ur ett ekonomiskt perspektiv var väl april hyfsat ok för oss, trots att börsen sjönk stadigt under sista tredjedelen av månaden. Å andra sidan gav nedgången några ok köplägen och vi passade på att utöka vår aktieportfölj med mindre innehav i Betsson, Handelsbanken, AstraZeneca och Stora Enso.

Under april ökade våra investerbara tillgångar med cirka 23 000. Detta mest beroende på goda inkomster och bra sparande. Och trots kräftgången på börsen. Med nuvarande takt kommer vi att passera 1 000 000 spärren om bara ett par månader, då vi har dels ett par bra löner och dels skatteåterbäringen att se fram emot. Att passera den spärren känns som en bra kortsiktig milstolpe att sikta mot.

Familjen Avfart Frihet är ju resenördar ut i fingerspetsarna, men denna långhelgen valde vi efter modigt övervägande att stanna hemma. Det verkar onekligen som om vi hade vädergudarna med oss i det beslutet. Alltså blir det istället lite budgetsemester i närområdet. I morse fyllde vi därför termosen med gott kaffe, packade lite god picknickmat och snörade på oss vadringsdojorna innan vi styrde kosan mot havet. Vi vandrade först en knappt mil i den begynnande grönska och till ljudet av kvittrande fåglar. Barnen for fram och tillbaka som kalvar på grönbete och den äldre generationen njöt av att känna solens strålar värma i ansiktet. 


När jag skriver dessa rader sitter jag med havet framför mig och med sand mellan tårna medan jag lyssnar till hur vågorna saktar slår in. Med barnen någorlunda stillsamt grävande i sanden en bit bort kan jag lugnt konstatera att det mesta av det bästa i livet faktiskt är gratis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar