lördag 11 juni 2016

Res billigt!

Sommarlov för barnen, och därmed närmar sig även semestern för oss i den något äldre generationen. Som jag flera gånger påtalat är vi extrema resenördar i mångas ögon. Resor hamnar väldigt högt på vår prioritering och sett över ett år spenderar vi ganska mycket pengar på resor. Därmed inte sagt att vi sprider pengar kring oss på ett obetänksamt sätt. Tvärtom lägger vi stort engagemang och mycket tid på att hitta så kostnadseffektiva lösningar som möjligt för våra resor. Jag tänkte i detta inlägg ge en del tips och tricks för hur man kan komma lite billigare undan.


Boka själv - Resebyråer och andra researrangörer lägger på enorma summor. Och det gäller allt; flygbiljetter, boende, hyrbilar och så vidare. Några timmar sökande på internet kan reducera kostnaden för en resa till mindre än hälften. Ganska bra timpenning! 

Högsäsong - ska undvikas! Detsamma gäller större helger. Alla tar mer betalt om dom kan och det kan dom just under storhelger och högsäsong.

Flygbiljetter - bokas som sagt själv på nätet. Det finns många bra sökmotorer som är lätta att använda, men tänk också på att en del av lågprisbolagens flighter finns inte där. De finns bara på deras egna hemsidor, så en snabb titt på dem kan vara lönsamt. Var flexibel angående utrese- och hemresedagar, då det kan skilja tusenlappar mellan att resa en söndag och en tisdag. Tar man dessutom sig omaket med någon mellanlandning så kommer man också billigare undan. Flygbiljetter släpps normalt sett 10-12 månader innan avresedatumet och det är generellt sett billigast om man är tidigt ute. Visst kan man hitta restresor med kort varsel, men då måste man ha lite tur. Och sällan till fem personer... Tänk också på att flygbiljetterna ofta är resan största utgift och är densamma oavsett hur länge man är borta, så ju längre man är borta desto lägre blir kostnaden per dag.

Boende - även här finns det flera bra sökmotorer som man ofta kan hitta prisvärda boende igenom. Men det är definitivt värt att lägga lite tid på att titta på de olika boendenas egna hemsidor. Ofta kan man få bättre priser om man kontaktar dem direkt. Hur mycket pengar man sen vill lägga på boendet är ju en smaksak. Vi bor i princip alltid väldigt billigt, då vi inte åker på semester för att vara på hotellet. Så hyfsat lugnt läge samt helt och rent brukar räcka för oss. Åker vi till varma klimat prioriteras alltid tillgång till pool ner, då det finns ett varmt och skönt hav att bada i. Hittar man en lägenhet till en vettigt peng är det ett plus, då man själv kan fixa frukost och en del andra mål. Därmed håller man nere resebudgeten ytterligare. 

Så genom att vara ute i god tid samt att lägga ner lite tid på att söka runt bland alla alternativ kan man alltså spara stora summor. Och dessutom är det ju kul eftersom resan på sätt vis börjar långt innan man beger sig hemifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar