onsdag 20 juli 2016

Smått och gott

Det har gått ett gäng dagar sedan jag skrev senast här på bloggen och det beror naturligtvis på att vi är långt bort på semester. Så det händer helt enkelt inte så mycket som är intressant att skriva om. Jag vägrar nämligen att låta bloggen bli som ett meningslöst Facebook-konto där man kan läsa om vad folk man knappt känner ätit till frukost eller vilken färg de har på strumporna. 

Jag har ingen uttalad ambition om att jag ska skriva si eller så mycket på bloggen, utan jag skriver när jag känner ett behov av det eller då jag har nåt vettigt att skriva om. Trots det känns det ändå som att jag har nån form av skyldighet att låta folk veta att vi fortfarande är i livet. Vilket egentligen är lite konstigt då jag är anonym och dessutom har en relativt liten mängd läsare. 

Hur som helst, har det verkligen inte hänt något värt att skriva om? Tja, ABB har varit goda nog att ge oss några kronor i utdelning. ABB är ett företag som jag gillar och som jag har för avsikt att köpa betydligt fler aktier i, men jag har tyckt att det varit lite för dyrt hittills. 

Vi är dessutom en bra bit in i rapportomgången och jag tycker att rapporterna sett ganska bra ut överlag för våra innehav. Ingen anledning att ompröva något beslut alltså, utan vi fortsätter den inslagna vägen med månadssparande i våra befintliga aktie- och fondinnehav. Det finns dessutom några bolag till som jag gärna vill ha in i portföljen (t.ex Axfoods), men de är för dyra för tillfället. 

Börsen har ju som bekant pinnat på ganska bra den senaste tiden och inte alls visat några tecken på den surhet jag hela tiden trott ska komma i slutet av sommaren, men den som lever få se.

Nähä, mina vänner! Jag tror minsann att solstolen saknar mig... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar