fredag 17 juni 2016

Semester!

Visst är det märkligt hur våra hjärnor fungerar, eller åtminstone hur min lilla hjärna fungerar. Idag har jag nämligen gått på semester och trots att det är innan midsommar så känns det som att jag inte hade orkat en enda dag till. Hade någon kommit och sagt att jag var tvungen att jobba en vecka till känns det som om jag hade havererat på nåt sätt. Men så är det ju naturligtvis inte. Det är ju bara en inställningsfråga. Andra år har jag gått på semester i slutet på juli och det har jag ju bevisligen överlevt utan bestående men. 

Hur som helst blir det i år en lång semester för familjen Avfart Frihet och den kommer att tillbringas långt borta. Vi är ju resenördar av sällan skådat slag (om någon mot förmodan skulle ha missat det). Vi ser våra resor som ett sätt att inkassera lite av den där hett eftertraktade friheten lite i förtid. 


Semester på avlägsna och oexploaterade platser som vi ska ha i sommar innebär förhoppningsvis såväl avkoppling som nerkoppling. Med det menar jag att samtidigt som vi njuter av varma bad och god asiatisk mat kommer jag inte kunna kolla börsen femtioelva gånger om dagen, jag kommer inte kunna finslipa på mitt excel-sheet, jag kommer inte kunna läsa alla intressanta kommentarer hos mina bloggrannar, och så vidare. Det är bra! Har man semester så har man! Och eftersom vi är väldigt långsiktiga i vårt agerande kommer vi vara lugna i förvissningen att pengarna sakta men säkert jobbar för oss medan vi solar och badar. Och så hoppas jag på många fina köplägen när vi är tillbaka om sisådär ett par månader.

Däremot känner jag mig själv tillräckligt väl för att veta att jag inte kommer att sluta att reflektera och skriva om det jag ser och upplever. Det är lika självklart som att andas och att äta. Så när vi väl har vettig internetuppkoppling så kommer det att med all säkerhet komma ett och annat inlägg i bloggen. So stay tuned! 

2 kommentarer: